Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Zara Kaufmann (tidligere skribent)

Lagt online på Babyinfo.dk:
2008-11-25 03:10:43

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Ceylon toys

Det positive legetøj

Håndlavet legetøj fra Sri Lanka stimulerer børns udvikling.

Skal legetøjet være af unik kvalitet og fremstillet på etisk forsvarlig vis, så glem alt om Kina og store fabrikker. En familie på tropeøen Sri Lanka producerer enestående, håndlavet trælegetøj, som med strålende farver indbyder børn til at lege og lære. Ceylon Toys forhandler legetøjet i Danmark og donerer løbende en del af omsætningen til direkte støtte i lokalområdet.

Alt legetøj fra Ceylon Toys er 100 procent håndlavet. Hver enkel brik i et puslespil er tegnet, skåret, slebet, malet og pakket manuelt, og resultatet er eksklusivt legetøj i fængende farver og robust kvalitet. Blandt de særprægede, figurformede puslespil finder man især mange dyremotiver, og alle spillene inviterer barnet til udvikling – eksempelvis ved at introducere tal, bogstaver eller navne på ugedage og måneder. Den håndlavede kvalitet betyder, at der i hvert puslespil findes små afvigelser, så ikke to spil er helt ens – og det er en del af charmen.

Godt, gammeldags håndværk

”Jeg opdagede legetøjet fra Sri Lanka på en rejse og blev tiltrukket af, at det bliver fremstillet efter den gamle skole – det er ikke fire kinesere, der står og masseproducerer noget ensartet i plastic. Jeg kan godt lide tanken om det personlige, at det er et menneske, der har siddet og lavet det i hånden,” siger Michael Martinsen fra Ceylon Toys, som begyndte at importere trælegetøjet til Danmark i 2006.
Den srilankanske familie, som fremstiller legetøjet, står selv for idéudviklingen, eksempelvis har moderen i familien tegnet en del af puslespillene.

Garanti for arbejdsmiljø

Den manuelle produktionsform betyder, at specielle ønsker nemt kan opfyldes.
”Hvis vi savner et puslespil med en koalabjørn i sortimentet, kan de lave det, uden vi behøver købe 1000 styk af den,” forklarer Michael Martinsen.
Det srilankanske familiefirma giver arbejde til cirka 75 mennesker fra lokalområdet. De fleste sidder og arbejder hjemme hos sig selv, og Michael Martinsen kommer jævnligt på uanmeldte besøg og konstaterer, at vilkårene er i orden.

”Den direkte kontakt, vi har med de lokale, gør det muligt for os ved selvsyn at tjekke arbejdsforholdene – eksempelvis at der ikke indgår børnearbejde i produktionen. Samtidig føler vi en forpligtigelse til at bidrage til lokalbefolkningen, og derfor har vi valgt at lade en procentdel af vores omsætning gå til konkret støtte til børnehjem i området,” fortæller Michael Martinsen.

Løbende donationer
Han tager selv rundt til børnehjemmene for at høre, hvad de mangler – og overrækker tingene personligt. Ceylon Toys har blandt andet doneret mad, legetøj og skoleuniformer, og man bliver automatisk en del af støtteprojektet, når man køber legetøjet.

Det lækre legetøj fra Sri Lanka er testet og CE-godkendt. Det leveres i solide trææsker og kan foreløbig købes i enkelte specialbutikker og zoologiske haver. Ceylon Toys, som har agenturet, søger p.t. flere forhandlere i Danmark, Norge og Sverige.

Yderligere info på: http://www.ceylontoys.com 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook venner
 
Bliv skribent!
- Klik her


S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
Forside » Forum » Artikler » Ceylon toys
Babyinfo
Babyinfo
Kandestøber[25-11-2008 03:10]
bitten
bitten
Halvstuderet røver[04-12-2008 12:30]
Svar til hovedtråd:


sille
sille
Halvstuderet røver[04-12-2008 14:31]
Svar til hovedtråd:

   

 

TkVUU0hPUFM=

» Alle artikler fra Netshops


Rawmakeup.dk
Skønhedsprodukter til gravide, ammende og andre med hang til...


Gratis billet til Legoland ...
... Når du køber Hummel-sko.


Legehimlen.dk - trælegetøj til de mindste
Over 100 pædagogiske og sjove slags legetøj i træ.


Nystruposkov.dk
Når mor skal forkæles! - Og have mulighed for at vinde gavek...


 
Ophavsret, design & programmering © 2000-2022 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau