Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Redaktionen

Lagt online på Babyinfo.dk:
2008-04-03 15:04:16

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Hvem skal med til fødslen?

I langt de fleste tilfælde er det bedst at have en pårørende med til fødslen.

At føde, vil kræve din fulde opmærksomhed, og giver omgivelserne dig ikke mulighed for at rette hele din koncentration omkring veerne og arbejdet med dem, kan det føles utrygt og usikkert at fuldføre den kommende fødsel. 

Det er vigtigt, at den person du har med, er én du har fuld tillid til, og det er også vigtigt, at du har diskuteret forløbet igennem på forhånd. Ved at diskutere hele forløbet igennem med en person, som du har tillid til, vil du kunne koncentrere dig 100% om den forestående fødsel i stedet for at tænke på, om den person du har med nu også husker de ting, der er vigtige for dig. 

Skal din mand med?
De fleste mænd vil i dag gerne med til fødslen, men der er selvfølgelig undtagelser til reglen.
Hvor en del mænd føler, at det er en kæmpe oplevelse, og de selvfølgelig skal med for: "det er jo deres barn” – så har en stor del af de kommende fædre også tvivl ved, hvad der er det bedste.

De mænd, der tvivler, bekymrer sig oftest om:
- Hvordan de vil reagere, når de ser, at deres kone er i smerter
- Er bange for, at de ikke slår til og ikke kan hjælpe
- Bange for ikke at leve op til kvindens forventninger
- Bange for at besvime
- Bange for, at de væmmedes ved oplevelsen

Hvis din mand ikke, som en selvfølge, vil med til graviditeten, eller hvis han ikke ønsker at diskutere emnet, kan det være en god idé at tage en snak om forventningerne fra din side.
Mange mænd får hurtigt bygget forventningerne op på et skyhøjt niveau i deres egen fantasi. 

En snak om forløb og forventninger kan være med til at gøre fødslen til en god oplevelse - også for din mand.

I tilfælde af, at din mand ikke ønsker at deltage i fødslen, er det vigtigt, at du finder en anden, som du har tillid til. Det kan f.eks være en veninde eller din mor, og at I tilsammen med din mand gennemgår forløbet. Husk det er vigtigt at vælge en person, som din mand også har tillid til. Det hjælper altså ikke at invitere en veninde med, som din mand ikke bryder sig så meget om.

Jeres andre børn:
Nogle forældre spørger på forhånd deres børn, om de ønsker at deltage, når deres nye lillebror eller søster skal fødes, og det er helt i orden at medbringe barnet til fødslen. Det kræver dog en del planlægning, og det er meget vigtigt, at barnet bliver forberedt på oplevelsen.

En fødsel kan være en stor mundfuld for et barn. Lydene, smerterne – og det faktum, at det gør ondt på barnets mor, er vigtig at forberede barnet på, for at oplevelsen bliver en succes.Det er også enormt vigtigt at tage stilling til, om du risikerer at lægge bånd på dig selv i forhold til lyde og bevægelser i forbindelse med fødslen. Er det tilfældet, kan det ikke anbefales at medbringe barnet.

Hvis der er tvivl, så kan I altid tage en ekstra hjælper med, som kan passe barnet udenfor fødestuen, og så kan barnet komme ind lige efter fødslen. Det kan sagtens give oplevelsen af at være med ”helt fra begyndelsen.”

Husk altid at have en ekstra hjælper med, også selvom barnet skal være med til fødslen. På den måde har I én person, som kan tage sig af barnet, hvis der opstår utryghed, eller barnet selv siger fra undervejs.

Skal din mor med?
Selvom det kan være oplagt for dig at tage din mor med, er det vigtigt, at du tager højde for, hvilket forhold du har til din mor.
Din mor kan være en stor hjælp til forberedelsen af fødslen, men din mor kan også risikere at hæmme dig i din egen udfoldelse.

En mor og et barn, som gennemgår en fødsel sammen, kan nemt fastholde hinanden i de faste roller, hvor moderen pylrer, og derved forhindrer den fødende i at bryde rollen som: "barnet der har brug for trøst og hjælp" i stedet for at fremstå som et stærkt individ, der er i gang med at skabe sin egen nye familie.

Alt i alt, er det vigtigste, at du får snakket forløbet igennem med din mand. Får stillet forventningerne korrekt og derefter finder ud af, om din mand skal med, eller en anden person eller både din mand og en anden person skal med.


 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook venner
 




Bliv skribent!
- Klik her


S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
Forside » Forum » Artikler » Hvem skal med til fødslen?
Babyinfo
Babyinfo
Kandestøber



[03-04-2008 15:04]



  



 

 

RvhEU0VM

» Alle artikler fra Fødsel


MamaProfylax
Smertelindring under fødslen.


Kejsersnit
“Sectio caesarae” - Ved kejsersnit fødes barnet igennem bugh...


Fødselssmerter / Fødsels smerter
Smerte fungerer som midlet der retter al opmærksomhed imod f...


Fødested
Du kan selv vælge, hvilket hospital du vil føde på.










 
Ophavsret, design & programmering © 2000-2024 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau