Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Redaktionen

Lagt online på Babyinfo.dk:
2008-04-03 17:59:50

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Modermælkserstatning

Din egen mælk er en unik form for ernæring. Mælken indeholder meget fedt og er let fordøjelig.

Modermælkserstatning er et forsøg på at efterligne den originale sammensætning, men det er ikke lykkedes 100%. Derfor anbefaler sundhedsvæsnet, at du så vidt muligt selv ammer dit barn.

Alle modermælkserstatninger du kan købe i Danmark, er dog ernæringsmæssigt fine for dit barns behov og du kan få modermælkserstatning både som pulverform og som færdigblandet.

Der er ingen kvalitetsforskel på de to, så lang tid man følger vejledningen på pakken. Erstatningen blandet op med vand og kan holde sig ca. 1 døgn i køleskabet, og det må kun opvarmes én gang.

Du skal være opmærksom på, at børn, der får modermælkserstatning, ofte får forstoppelse og du kan derfor købe erstatninger, som anvendes af og til, og som indeholder lettere afførende middel.

Når barnet spiser

Et barn skal ca. spise 1/6 af sin vægt i døgnet, dog maksimum en liter. Barnets måltider skal fordeles ud over flere gange. I starten regner man med 6-8 gange og senere lidt færre. Hvis barnet efterlader noget i flasken, er det vigtigt, at du smider det ud, da det efterladte er grobund for bakterier og i mange tilfælde er blandet med barnets spyt.

Sådan gør du

Det første du skal sørge for er, at flasken har et ordentligt udløb. Holdes flasken på hovedet, skal der ca. komme et dryp i sekundet. Er det ikke tilfældet, skal du udvide hullet i flasken en smule. Hvis mælken løber hurtigere, risikerer du dog at skulle holde mange pauser for, at barnet kan nå at synke mælken. Så find en balancegang.

Det er vigtigt, at du holder flasken, så den konstant er fyldt med mælk. Hvis flasken ikke er fyldt med mælk, vil barnet sluge meget luft.

Modermælkserstatning og allergi
Man kan i dag købe modermælkserstatning med specielt fokus på at forebygge allergi. Derudover kan du købe erstatninger til børn, som er disponerede for eller har mælkeallergi på apoteket i håndkøb. Hvis dit barn får denne type erstatninger, kan du risikere, at barnets afføring bliver grøn og ildelugtende – det er helt normalt og ikke farligt.


 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook venner
 
Bliv skribent!
- Klik her


S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
Forside » Forum » Artikler » Modermælkserstatning
Babyinfo
Babyinfo
Kandestøber[03-04-2008 17:59]   

 

MCAtIDEg5VI=

» Alle artikler fra 0 - 1 år


BOEL-test
Den første prøve kommer allerede, når baby er 8-10 måneder g...


Modermælkserstatning uden maveproblemer
Ny modermælkserstatning forhindrer maveonder.


Modermælkserstatning
Din egen mælk er en unik form for ernæring. Mælken indeholde...


Amning og medicin
Hvis du oplever efterveer, hovedpine eller dine brystvorter ...


 
Ophavsret, design & programmering © 2000-2024 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau