Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Redaktionen

Lagt online på Babyinfo.dk:
2008-04-03 15:16:55

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Sådan ser dit nyfødte barn ud

Når dit barn er blevet født vil du allerede kunne se forskellige ligheder mellem barnet og resten af din familie.

Dit nyfødte barn vil ofte være dækket af et hvidt lag forsterfedt. Fosterfedt er naturens lotion, og du skal ikke tørre det væk.

I visse tilfælde, hvor der sidder meget løst fedt, kan du forsigtigt tørre det væk, men du skal lade resten sidde, så det kan trænge ind i huden. Hvis dit barn er meget tørt og skaller kan du med fordel bruge en babyvenlig lotion.

Øjne

De fleste børns øjne er hævede og har små blodsprængninger. De fleste børn har enten blå eller grå øjne, men før dit barn er blevet ca. 1 år gammelt, kan man ikke være sikker på øjenfarven.
I starten vil dit barn have svært ved at kontrollere sine øjenbevægelser, men efter en måneds tid vil dit barn have fået styr på sine øjenmuskler.

Hoved
Hovedet på et nyfødt barn kan være meget sammenpresset og til tider spidst. Indenfor den første uge vil du kunne se, hvilket ansigtsudtryk barnet vil have i fremtiden. Nogle børn får en naturlig fødselssvulst, som er helt ufarlig. ”Svulsten” kommer pga. trykket under fødslen og forsvinder af sig selv. Der kan komme lignende hævelse, hvis barnet er blevet født med hjælp fra en sugekop.

Hår
En del børn vil have tyndt og fint hår. Du vil opleve, at dit barn indenfor det første leveår højest sandsynligt taber håret igen og giver plads til nyt og stærkere hår.

Kønsorganer

Drenge: Kønsorganerne er ofte hævede, og du skal ikke trække forhuden tilbage på penis. Det er vigtigt at se om begge testikler er faldet ned i pungen. Spørg eventuelt din læge til råds.

Piger: De store læber dækker ikke altid de små, men det ændrer sig den første måned. Pigerne kan risikere at få udflåd eller blødning fra skeden. Det er helt normalt og skyldes hormonpåvirkning.


 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook venner
 
Bliv skribent!
- Klik her


S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
Forside » Forum » Artikler » Sådan ser dit nyfødte barn ud
Babyinfo
Babyinfo
Kandestøber[03-04-2008 15:16]   

 

MCAtIDEg5VI=

» Alle artikler fra 0 - 1 år


BOEL-test
Den første prøve kommer allerede, når baby er 8-10 måneder g...


Modermælkserstatning uden maveproblemer
Ny modermælkserstatning forhindrer maveonder.


Modermælkserstatning
Din egen mælk er en unik form for ernæring. Mælken indeholde...


Amning og medicin
Hvis du oplever efterveer, hovedpine eller dine brystvorter ...


 
Ophavsret, design & programmering © 2000-2021 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau