Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Conni Lagergreen Schmidt

Lagt online på Babyinfo.dk:
2010-06-13 20:11:48

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Vælg den rette amme-BH

Få alle de gode råd til valg af amme-BH lige her!

At vælge den rette amme-BH kan være lidt af en videnskab. Men Babyinfo.dk har undersøgt, hvordan man knækker koden til den perfekte af slagsen.

Brysterne begynder allerede at ændre sig i det første trimester af graviditeten. Og de fleste mødre vokser hurtigt ud af deres almindelige BH'er - mere eller mindre samtidig med, at de vokser ud af deres "skinny jeans". 

Og hvis du alligevel skal ud og investere i en ny BH i din graviditet, så kan du lige så godt købe en amme-BH. Det kan godt være, at dem du har købt undervejs ikke passer lige efter, du har født. Men så kan du måske senere i dit amme-forløb.
 
Find din favorit
Du kan købe din nye amme-BH mange steder. Jeg fandt selv en udemærket af slagsen i H&M til billige penge, men der er også mange fine i lingeributikkerne, eller du kan købe online. Det kommer lidt an på, hvad du er til. Om den skal være lidt sexet og med bøjle eller praktisk og blød - eller måske noget helt andet.

Der er lidt for enhver smag og pengepung, så det er bare med at gå på jagt og prøve sig frem.

Vælg den helt rette amme-BH
En amme-BH er karateriseret ved, at den kan åbnes fortil. Og det er lidt forskelligt, hvordan den enkelte producent udfører dette.

Men nogle af de ting, der vigtige at kigge efter, er:


 •  BH'en skal kunne åbnes fortil med en hånd - du skal jo nok forvente, at baby sommetider hænger på den anden.

 •  BH'en skal helst kunne lukkes med en hånd - hvis nu du ammer i shoppingcentret, er det rart at kunne pakke herlighederne hurtigt og nemt ind igen.

 •  Gå efter noget, du kan finde ud af i blinde - du vil opleve at skulle amme mange steder og i mange situationer, så nemt skal det være.

 •  Undgå en BH, der åbner helt fortil - det kan være besværligt at bokse brystet indenbords igen, hvis det er til fuld skue.

 •  Gå efter det behaglige - er BH'en for stram, kan det blive meget ubehageligt, hvis du for eksempel døjer med brystbetændelse.

 •  Undgå gerne bøjler i første omgang - ja, jeg vil også helst have en bøjle, men de kan være ubehagelige de første uger og komme i vejen for vævet, der producerer mælk. Hvis du dog vil have bøjle, så sørg for, at BH'en passer perfekt!

 •  Vælg bomuld eller andet åndbart materiale - du kan simpelthen risikere for mange bakterier, hvis dine bryster ikke "kan ånde".

 •  Køb mindste tre amme-BH'er - en til at have på, en der ligger i vasketøjskurven og en, der hænger til tørre i vaskekælderen.

 •  Shop IKKE amok - køb en type ad gangen og prøv den i praksis, inden du hiver amme-BH'er hjem i posevis.


 • Den svære BH-størrelse
  BH-størrelser er i forvejen lidt af en videnskab. Det bliver ikke mindre besværligt, når det handler om amme-BH'en.

  Dine bryster vil ændre sig undervejs i din graviditet og i dit amme-forløb. Brysterne vil eksempelvis være gigantiske, lige når mælken løber til, så det bliver nok nødvendigt at købe en BH i en størrelse MEGA!

  Ofte vil du gå en størrelse op i omkreds og en størrelse op i skålstørrelse, men sats på den BH, der passer, når du bruger de midterste kroge, for så kan du justere lidt op og ned. Og skulle det blive for stort eller småt, så er det bare afsted ned i den lokale lingeriforretning.

  Køber du via katalog eller online, så husk at følge de instrukser, der måtte være i forhold til at måle - og stol på det, selvom det ikke passer med din normale størrelse. BH'er varrierer en del afhængigt af mærke.

  Og husk, jo større bryster, des mere støtte er der brug for.

  Generelt gælder det samme for amme-BH'er som for så mange andre ting her i livet. Prøv dig lidt frem og brug din sunde fornuft... Måske har du slet ikke brug for en amme-BH?
  Credit: Istockphoto.com   
  Var denne artikel interessant?
  Send linket videre til en veninde på Messenger!


  Tip dine Facebook venner
   
  Bliv skribent!
  - Klik her


  S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
  Forside » Forum » Artikler » Vælg den rette amme-BH
  Babyinfo
  Babyinfo
  Kandestøber  [13-06-2010 20:11]
  Få alle de gode råd til valg af amme-BH lige her!

  ---
  Skriv gerne din egen kommentar med det samme. Kun på den måde kan vi dele vores erfaringer og viden!
       

   

  QkFCWVVEU1RZUg==

  » Alle artikler fra Babyudstyr


  Gratis babypakke i Rema 1000
  Rema 1000 har lanceret en Babystartpakke til kommende og nyb...


  Ergonomiske liggeunderlag - hjælp mod fladt baghoved
  Afhjælp fladt baghoved og skævt kranie med et smart og alsid...


  Fjern lugten af ble
  Little Stinker får blelugten til at forsvinde.


  AVENT rejsesæt
  Mad på farten til små og de lidt større.


   
  Ophavsret, design & programmering © 2000-2020 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau