Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Redaktionen

Lagt online på Babyinfo.dk:
2008-04-03 14:55:03

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Fødsel i vand

I Danmark er det først de seneste 10 år at fødekar er blevet taget i brug i al almindelighed. Muligheden ses dog anvendt i det meste af den vestlige verden fra 70’erne.

De fleste hospitaler har i dag muligheden for at du kan anvende et fødekar og de fleste steder har også gode erfaringer med at lade børn blive født under vandet.

Hvis du overvejer at føde i vand er der en række betingelser der skal være opfyldt. Graviditeten skal således have haft et normalt ukompliceret forløb, eftersom der ikke er de samme muligheder for at hjælpe dig når du føder. Det er altid en god idé at tale med din jordmoder om mulighederne og fordele samt ulemper.  

Er det farligt

Der er ikke umiddelbart forbundet nogen risiko ved at føde i vand, men du skal have grønt lys fra din jordmoder. Vandfødsler tilbydes kun til de kvinder, som har haft en normal graviditet. Risikoen ved at lade en unormal graviditet blive forløst i vand, er at barnet kan risikere at sluge vand fra fødekarret og derved få en infektion.
De fleste børn fødes dog med en dykkerrefleks og trækker ikke vejret under vand, men det ser dog ud til at stressede børn risikerer at få badevandet galt i halsen.
Jordmoderen kan ved at lytte til hjertelyd og kigge på fostervandets farve opdage om dit barn er stresset, hvis det er tilfældet vil en vandfødsel blive aflyst med det samme.

Kritikere er især skeptiske over for risikoen for infektioner hos barn såvel som mor, og om barnet kan risikere at drukne inden det kommer op af vandet.  Der har dog ikke været undersøgelser som har underbygget skeptikernes holdninger, og der er stor forsigtighed og hygiejneregler forbundet med en vandfødsel.

Smertelindring
Vandet er ca. 37° varmt og virker smertelindrende. Kvinder der har født i vand beskriver følelsen som afslappende og du får en bevægelsesfrihed i vandet, som du ikke vil have i en almindelig fødselssituation.

Den første stund i verden
Generelt ser erfaringerne med vandfødsler ud til at være positive, og det virker også som om, at børn født i vand er mere rolige og kontaktsøgende.
Vandet hjælper også til den første kontakt bliver styrket da forældrene kan røre og skabe kontakt med barnet i det varme vand helt fra start.

Gode råd

Det er en god idé at tænke over dine muligheder og det er også en god ide, at du ikke bestemmer dig for præcis at det skal være én bestemt løsning. Din jordmoder vil altid kunne hjælpe dig med at træffe en beslutning.

Hvis du bestemmer dig for at føde i vand og din jordmoder giver grønt lys skal I oplyse jeres fødeafdeling om jeres beslutning. Skulle den fødeafdeling I har valgt ikke have mulighed for at stille et fødekar til rådighed kan i gennem foreningen ”Forældre og Fødsel” leje et plastic fødekar.

Læserservice:
Foreningen ”Forældre og Fødsel”  kan kontaktes på tlf. 70 23 14 00.


 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook venner
 




Bliv skribent!
- Klik her


S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
Forside » Forum » Artikler » Fødsel i vand
Babyinfo
Babyinfo
Kandestøber



[03-04-2008 14:55]
I Danmark er det først de seneste 10 år at fødekar er blevet taget i brug i al almindelighed. Muligheden ses dog anvendt i det meste af den vestlige verden fra 70’erne.

---
Skriv gerne din egen kommentar med det samme. Kun på den måde kan vi dele vores erfaringer og viden!




  



 

 

RvhEU0VM

» Alle artikler fra Fødsel


MamaProfylax
Smertelindring under fødslen.


Kejsersnit
“Sectio caesarae” - Ved kejsersnit fødes barnet igennem bugh...


Fødselssmerter / Fødsels smerter
Smerte fungerer som midlet der retter al opmærksomhed imod f...


Fødested
Du kan selv vælge, hvilket hospital du vil føde på.










 
Ophavsret, design & programmering © 2000-2019 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau