Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Conni Lagergreen Schmidt

Lagt online på Babyinfo.dk:
2012-11-29 21:05:11

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Drenge har mere mod på nye retter end piger

Børn er tilsyneladende ikke meget for at prøve at smage på fremmed mad.


Masseeksperimentet 2012 har undersøgt, hvor villige børn er til at smage nye retter. Og tendensen er klar: Drenge tør mere end pigerne.

Masseeksperimentet 2012 satte med hjælp fra ca. 19.500 skoleelever fokus på kost, motion og koncentrationsevne.

Og i sidste uge kunne forskerne konkludere, at børn, der selv bevæger sig til skole, koncentrerer sig bedre. Og i denne uge kommer resultaterne fra Masseeksperimentets undersøgelse af "madmod".

Eleverne har i eksperimentet smagt på "mystiske" fødevarer - bl.a. frysetørret hindbær, honningristet havregryn og tørret citronverbena - og udfyldt et spørgeskema om deres holdning til ukendte fødevarer.

Resultatet er klart: Drenge tør mere end piger, når det gælder om at smage på noget nyt - og yderligere oplever teenagere nye fødevarer som mindre attraktive end de små børn.

"Det kom lidt bag på os, at drenge har mere madmod end piger, og at de bedre kan lide nye og ukendte fødevarer end pigerne", fortæller postdoc Helene Hausner fra Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.

"Vi blev også overraskede over, at teenagere faktisk er mere nervøse for at smage fremmede ting end de yngste børn. Vi troede, at yngre børn var mest påpasselige med at spise ny og anderledes mad. Det kan tænkes, at teenageres smagsoplevelser er påvirket af hormonforandringer, og det giver anledning til mere forskning på området"

"Den gode nyhed er, at de yngste har lyst til at smage på ny mad. Det betyder meget i forhold til deres maddannelse. Vi ved fx, at børn skal smage fødevarer, de ikke kan lide, op til 10 gange, inden de lærer at acceptere dem." siger postdoc Helene Hausner.

I Masseeksperimentet 2012 smagte 19.382 elever på "mystiske" fødevarer og 3.994 elever indrapporterede deres fødevareneofobi. Fødevareneofobi er det videnskabelige ord for angsten for at smage på ukendte madvarer, hvorimod kræsenhed er uvilje til at spise noget, man godt kender, men ikke kan lide.

Masseeksperimentet 2012 er resultatet af et samarbejde mellem Dansk Naturvidenskabsformidling og Forskningscenter OPUS. Det var en del af den store årlige Dansk Naturvidenskabsfestival i september, og blev udført af forskere fra Københavns Universitet og Aarhus Universitet. 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook venner
 
Bliv skribent!
- Klik her


S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
Forside » Forum » Artikler » Drenge har mere mod på nye retter end piger
Babyinfo
Babyinfo
Kandestøber[29-11-2012 21:05]   

 

S09TVA==

» Alle artikler fra Kost


Vælling med frugt er tilbage
Ny Semper Majsvælling med havre og frugt.


Alkoholfrie drinks til nytåret
Nybagte og kommende mødre behøver ikke at nøjes med vand.


Sunde havregrynskugler
Opskriften på julehygge for selv de mindste i familien.


Drenge har mere mod på nye retter end piger
Børn er tilsyneladende ikke meget for at prøve at smage på f...


 
Ophavsret, design & programmering © 2000-2024 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau