Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Gæsteskribent

Lagt online på Babyinfo.dk:
2013-02-09 21:38:45

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Leg med tid

Uret og Ugen fra Lekmer.dk er ikke kun for underholdning. De er også rigtig lærerige.

Hvis man er fire år, og det er allersjovest at hoppe rundt i vandpytter eller lige tage en gyngetur mere, er tanken om aftensmad ikke eksisterende, medmindre at man er sulten, naturligvis. Det samme gælder for den sags skyld indkøb og forberedelser og hele den planlægning, som skal til, før der er mad på bordet.

Hvordan kan det være? Er det bare, fordi det er sjovt at lege, og at alt det andet må komme i anden række?

Tid er et abstrakt begreb, evnen til abstrahere er netop det, som udvikles allersenest – i den forreste del af vores hjerne. Det at have fornemmelse for tid og dernæst at kunne anvende fornemmelsen konstruktivt til at planlægge er en lang proces, som dit barn skal både udvikles til, erfare og lære.

At udvikle tidsfornemmelsen kræver en vis levealder, så der er lignende situationer, kendte begrebers udstrækning i tid, at trække på. Hvor lang tid tager det at spise, at bade, at tage tøj på og så videre. Det kræver også at barnets sprog er udviklet så meget, at man kan begynde at have en fælles reference til tiden.

Det at skulle være klar til noget "om fem minutter", eller at skulle vente i ti minutter, tager tid at lære. Inden tidsfornemmelsen udvikles, er den eneste måde barnet venter på, at være optaget af noget. Det kan ikke bare vente. Mindre børn kan altså heller ikke skynde sig, kan man sige.

Alga Learning Uret og Ugen fra Lekmer.dk er et pædagogisk og sjovt redskab til at udvikle dit barns evne til at forstå og senere aktivt bruge begrebet tid. Vi starter med at se på, hvad der sker i løbet af en almindelig dag, med opvågnen, morgenmad, tage bad og få tøj på, for derefter at tage i børnehave.

Barnet kombinerer sine egne oplevelser med tidspunkter på dagen, og derefter indlæres gradvist fornemmelsen for hvor lang tid enkelte ting tager. Måske skal der ventes på en bus, og det giver god mulighed for at lære, at der i denne situation er tid som skal gå, før man kan komme videre. Hvis denne venten er daglig, er det netop vigtigt at barnet får sat det på kortet som følger med Uret og Ugen. Samtidig kan I begynde at sammenligne tid med Uret. Hvor lang tid venter vi. Hvor lang tid spiser vi.

Uret og Ugen fra Lekmer.dk er ikke kun for underholdning. De er også lærerige.  
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook venner
 
Bliv skribent!
- Klik her


S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
Forside » Forum » Artikler » Leg med tid
Babyinfo
Babyinfo
Kandestøber[09-02-2013 21:38]   

 

TEVHRVT4Sg==

» Alle artikler fra Legetøj


Konkurrence: Lego Chima
Lego Chima er endelig udkommet på dvd.


Leg med tid
Uret og Ugen fra Lekmer.dk er ikke kun for underholdning. De...


Er det bedre at lege med racerbil end iPad?
Smartphones og tablets har for alvor gjort deres indtog i da...


Roomies fra Roommate
Er du også blevet træt af at se på den samme kedelige type b...


 
Ophavsret, design & programmering © 2000-2024 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau