Opret GRATIS profil  Glemt dit kodeord? Brugernavn: Kodeord: Auto-Login
 
 
 
Skrevet af:
Zara Kaufmann (tidligere skribent)

Lagt online på Babyinfo.dk:
2009-02-17 20:40:23

Send denne artikel til en ven
Udskriv artikel
 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook veninder
 

Kan grooming straffes i Danmark?

Og har vi ikke et ansvar for at beskytte vores børn.

Pædofili har fået mange og nye ansigter i takt med at udviklingen skrider frem. Et af de sidste nye ord er grooming, som på dansk betyder misbrug af børn, over og i kraft af internettet. Og i og med at vores børn i en stadig yngre alder, bruger internettet dagligt og massivt, har de pædofile frit spil.


Europaparlamentet har vedtaget en betænkning, der opfordrer medlemslandene til at kriminalisere blandt andet grooming. Grooming er seksuelle krænkeres manipulation, forførelse m.m. af børn, som har til formål at få børnene til at medvirke - tilsyneladende frivilligt - i overgrebene.
 
I Danmark er lovgivningen på dette område imidlertid uafprøvet, og det er uacceptabelt, mener Red Barnet.
 
- Danske børn har krav på at få klarhed om hvorvidt grooming er en strafbar handling. Alt for ofte opfatter børnene det som deres fejl eller ansvar, at de lader sig manipulere af en voksen, siger Red Barnets psykolog Kuno Sørensen.
 
Manglende mod
De Europæiske Red Barnet-organisationer har presset på for at online grooming bliver gjort strafbart, så det er muligt at stoppe og straffe seksuelle krænkere, der målrettet forsøger at overtale og manipulere børn, før de mødes fysisk.
 
I Danmark vurderer justitsministeriet, at der med Straffelovens § 21, kapitel 4 (der handler om ”forsøg og medvirken til handlinger, som sigter til at fremme eller bevirke udførelsen af en forbrydelse”) vil være mulighed for at straffe for forsøg på samleje med et barn under 15 år, hvis hensigten altså kan bevises.Selvom Justitsministeren allerede i 2006 meldte ud, at grooming var et særligt fokusområde for Rigspolitiet, har vi dog stadig ikke fået afprøvet, om § 21 kan bruges.

Red Barnet har siden 2006 opfordret til at køre en prøvesag om grooming. Men angiveligt pga. usikkerhed om en sag kan holde i Danmark, er der ingen politikreds, der har haft modet til at prøve det af.
 
- Hvis det er manglende mod, der spænder ben for en prøvesag, så må vi også i Danmark få en eksplicit formulering i straffeloven om grooming hurtigst muligt, så den slags sager kan komme for en domstol, siger Kuno Sørensen.


 
Var denne artikel interessant?
Send linket videre til en veninde på Messenger!


Tip dine Facebook venner
 
Kilde: red barnet


Bliv skribent!
- Klik her


S09NTUVOVEFSRVIgVElMIEFSVElLTEVO
Forside » Forum » Artikler » Kan grooming straffes i Danmark?
Babyinfo
Babyinfo
Kandestøber[17-02-2009 20:40]   

 

RElWRVJTRQ==

» Alle artikler fra Diverse


London er igen storbyfavorit
Berlin er stadig populær, men flere har dyrket London i året...


Hver 10. kvinde slanker sig før sommerferien
Hver tiende kvinde slanker sig, før de hopper i bikinien. Bl...


Ferien i Tyskland er blevet dyrere
Vores tyske favoritdestinationer er, i følge Hotels.com, ste...


Smølferne og den fortryllede fløjte
Smølferne og den fortryllede fløjte udkommer for første gang...


 
Ophavsret, design & programmering © 2000-2022 JSN Media ApS | Reklamestyring med DotBANNER | Serverhosting hos Device.Webbureau