Trylledej
Kagerne som ikke kan spises.Hvis der er noget børn elsker, så er det at plante begge hænder i en stor klump dej og ælte og ælte. Desværre har kager en begrænset holdbarhed, medmindere den hedder trylledej.

Alle som har haft børn i børnehave, har sikkert prøvet når de små er kommet hjem med farverige figurer, lavet i denne holdbare superdej. Men heldigvis er trylledej ikke kun begrænset til børnehaverne, den er meget hurtigt og nemt lavet og dertil billig. Så der er intet til hindring for at du selv, kan lave dejen og lave figurer med dine børn derhjemme.
Her nedenunder bringer vi opskriften på hvordan du skal gøre, og du er mere end velkommen til at sende os billeder af resultaterne.
Trylledej:
500 g mel
500 g fint salt
2 spsk olie (stuetemperatur)
2,5 dl lunkent vand
1 dl opløst tapetklister (skal indeholde p.v.a(står på pakken))
Gem lidt af vandet - måske skal du ikke bruge det hele,
- dejen skal være fast som marcipan - en fingertyk pølse på ca. 5 cm skal forblive i sin form hvis du holder den lodret.
Dejen æltes sammen i mindst 5 minutter.
læg dejen i plastpose, men IKKE i køleskabet. (kondens og kulden ødelægger dejen)
Dejen er bedst den dag den er lavet.
Denne trylledej skal tørres ved lave temperaturer, (emnerne må IKKE "bages", da der derved dannes luft/revner m.v og formen ødelægges)
Start ved 50 grader for små figurer og op til 100 - 150 grader ved større emner.
Emnerne skal have en hul lyd når du banker på dem.
Ønsker du at maler emnet, giver det et extra fint resultat hvis du lakerer først, derefter er det også nemt at male detaljer. Du kan selvfølgelig få en extra holdbar figur ved at lakere igen. Det er bedst at lade et lille område på et ikke synligt sted være ulakeret, da du derved kan tørre figuren igen ( fx på en radiator) hvis trylledejens "værste fjende" fugten skulle dukke op.
Opskrtift, fremgangsmåde og billede er venligst udlånt af
Dorthe Rasmussen.